Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa pasta kanapkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuka
pomidor 1/2 sztuka
cebula biała 1/2 sztuka
kapusta pekińska 2 listek
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa pasta kanapkowa

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy w sposób tradycyjny. Gdy będą już gotowe studzimy, obieramy i kroimy w niedużą kostkę.
Krok 1 - Kolorowa pasta kanapkowa  foto
2
Dodajemy obranego pomidora bez pestek także pokrojonego w niedużą kostkę.
Krok 2 - Kolorowa pasta kanapkowa  foto
3
Do składników dokładamy drobno posiekaną cebulę.
Krok 3 - Kolorowa pasta kanapkowa  foto
4
Na koniec dokładamy kapustę pekińską przeciętą na małe cząstki.
Krok 4 - Kolorowa pasta kanapkowa  foto
5
Do całości dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce około 10 minut, a następnie układamy na kanapkach.
Krok 5 - Kolorowa pasta kanapkowa  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 28.10.2014 14:21
doskonała do bułeczki na śniadanie
pajbek 28.10.2014 13:09
Musi być pyszna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak