Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    6 szkl
  • papryka

    4 kg
  • cukier

    7 łyżek
  • sól

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    8 ziarenek
  • gorczyca

    0,5 opak
  • olej

    1 łyżka na słoik
  • liść laurowy

    1 liść na słoik
  • ocet 10 %

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i wrzucać na wrzącą wodę, na 5 minut by ją sparzyć.

ZALEWA

Wodę,cukier, ocet, sól, ziele angielskie, zagotować.

Paprykę wyjąć z wody,odcedzić i gorącą nakładać ciasno, do wyparzonych słoików.

Do słoików dodać, listek laurowy, gorczycę i do każdego słoika łyżkę oleju.

Wrzącą zalewą zalać paprykę, zakręcić słoiki i postawić je do góry nogami.

Nie pasteryzujemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat