Kisiel herbaciany

Kisiel herbaciany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbata

    1 dag
  • woda

    90 ml
  • mleko

    400 ml
  • mąka ziemniaczna

    4 dag
  • cukier kryształ

    5 dag
  • masło

    2 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatę należy zaparzyć i przecedzić. Część mleka (ok. 350 ml) należy zagotować i połączyć z naparem z herbaty. Resztę mleka mieszamy z mąką ziemniaczaną i wlewamy powoli do gorącego mleka, mieszając jednocześnie trzepaczką. Następnie całość zagotowujemy, słodzimy i mieszamy z masłem. Do kompotierek opłukanych w zimnej wodzie wlewamy ciepły kisiel i zostawiamy aż zastygnie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

janek64

12.10.2012 11:40
Ciekawe :)

Fiffi

31.01.2012 00:00
niby taki sam a jakis inny

daria899

13.01.2012 23:20
pyszny

ewaa

17.11.2011 21:14
fajny deserek

bursztynek

15.07.2011 16:24
linka1312 po to samemu, że kisielu herbacianego nie kupisz, poza tym wiesz co jesz...

eduszo

14.07.2011 16:41
Robiłem i jest pyszny,ale ja to herbaiarz więc może dlatego.

stokrotka

07.04.2011 07:55
spróbuję

MAR3STA

28.10.2010 18:03
ciekawe czy jest smaczny?

eli82

12.09.2010 20:38
ciekawe

Ewa111

02.09.2010 17:44
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat