Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie al'a schabowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kanie
mleko
mąka pszenna
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie al'a schabowy

Kroki postępowania

1
Kanie oczyszczamy, dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Następnie grzyby moczymy w mleku by były bardziej soczyste i miękkie.
Krok 1 - Kanie al'a schabowy foto
2
Osączmy z mleka i panierujemy: mąka, rozmącone jajko, bułka tarta. Kapelusze smażymy na rozgrzanym maśle.
Krok 2 - Kanie al'a schabowy foto
3
Lepsze niż schabowe :) Smacznego!
Krok 3 - Kanie al'a schabowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 11.10.2014 11:26
pyszne,tylko kani brak !
kloruś 10.10.2014 19:16
chętnie bym skosztowała, nigdy się na kanie nie załapałam ;)
halina17 10.10.2014 18:25
Po prostu uwielbiam kanie.
Christopher 10.10.2014 17:43
Bardzo lubię,ale rzadko jem ,niestety.
Magda60 10.10.2014 14:14
uwilbiam kanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak