Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z porzeczkami
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto i posypać migdałami.
Piec w temperaturze 190ºC, około 25-30 minut. Studzić na kratce..
mąka pszenna |
2 szklanki
|
1/2 szklanki posiekanych migdałów |
|
1 łyżeczka proszku do pieczenia |
|
1 łyżeczka sody oczyszczonej |
|
szczypta soli |
|
mleko |
1 szklanka
|
maślanka |
1/2 szkl.
|
roztopionego masła |
60 g
|
jajko |
2
|
płatki migdałowe |
|
cukier puder |
1/2 szklanki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: