Schab mexicana na cebulce

Schab mexicana na cebulce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    2 sztuki
  • warzywa mrożone

    8 łyżek- mieszanka meksykańska
  • cebula

    1 duża sztuka
  • ketchup łagodny

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • zioła prowansalskie

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab mexicana na cebulce
W garnku zagotować wodę. Położyć na nim durszlak i wrzucić mrożonkę, przykryć pokrywką i gotować na parze około 10 minut ( opcja dla osób nie mających urządzenia do gotowania na parze). Zdjąć i ostudzić.
Krok 2 - Schab mexicana na cebulce
Dodać ketchup i wymieszać
Krok 3 - Schab mexicana na cebulce
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć przyprawami i rozłożyć farsz. Zwinąć w roladkę i zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 4 - Schab mexicana na cebulce
Cebulę obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Olej rozgrzać. Cebulę wstępnie zeszklić i przełożyć mięso. Smażyć z obu stron, stale mieszając aby mięso i cebula się nie przypaliły. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mysza75

30.09.2014 09:36
jaki kolorowy i pyszny schabik

engie23

30.09.2014 08:36
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat