sernik cytrynowy

sernik cytrynowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciastka

    100 g pełnoziarniste
  • masło

    70 g
  • twaróg

    500 g tłusty
  • jaja

    3 średne
  • cukier

    5 łyżek
  • skórka z cytryny

    1 cytryna
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ciastka rozdrobnić z masłem i wyłożyć nimi formę o średnicy 16 cm. Nie zapiekałam spodu, ale można 15 min. 180 stopni.
Jaja i cukier ubić, dodać twaróg i startą skórkę z 1 cytryny, połączyć w malakserze na gładką masę. Masę tą wyłożyć na spód z ciastek. Piec 30-40 minut w 170 stopniach.

Po wystygnięciu kroić. Smacznego.
To nie pomyłka, w tym przepisie nie ma budyniu ani skrobi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

28.09.2014 16:40
Rewelacyjnie Ci wyszedl:) ale bym zjadla kawalecz...kow kilka:)

inka2012

28.09.2014 11:11
moje ulubione ciasto!

w mojej kuchni

28.09.2014 09:43
takie ciasta zawsze chętnie zjem na deser..

Ola1984

28.09.2014 08:33
Wygląda obłędnie :)

Mniam

27.09.2014 23:47
Smaczny i wyrazisty smak. Bardzo lubię cytrynowe serniki.

Barbara13

27.09.2014 23:15
uwielbiam serniki :)

adelajda

27.09.2014 20:08
smaczny sernik

noninka77

27.09.2014 20:06
Smacznie wygląda :)

jola91

27.09.2014 19:18
Wygląda na puszysty, więc na pewno bardzo smaczny

Katarzyna59

27.09.2014 17:59
uwialbiam takie serniczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat