Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wieniec truskawkowy

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2 szk
jajko
2 szt
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
cukier
1/2 szk
dżem wiśniowy
2 łyżki
mleko
1 szk
truskawki
300 g
perełki cukrowe
do dekoracji
cukier puder
100 g
woda
1 (przegotowana)
deser
do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Wieniec truskawkowy

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać i wlać do uprzednio wysmarowanej margaryną i wysypanej tartą bułką tortownicy z kominkiem.
Na wierzchu ułożyć truskawki.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 50 minut.
Przygotować lukier i polać nim wystudzone ciasto.
Udekorować perełkami i posypać delikatnie czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 16.12.2010 20:51
Pycha!
wedith1 24.10.2010 10:31
po prostu świetne ciacho!
eli_555 18.10.2010 00:09
pyszne ciasto
kasiurek 15.09.2010 08:42
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak