tarta owocowa

tarta owocowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dkg
  • masło

    20 dkg
  • cukier puder

    10 dkg
  • budyń waniliowy

    2 szt.
  • galaretka cytrynowa

    1 szt.
  • melisa

    5 listków
  • mleko

    3/4 litra
  • winogrona

    1 kiść
  • jajko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z maki, jajka, masła i cukru zagnieść ciasto i wyłożyć nim tortownicę i upiec. Budynie ugotować w 3/4 litra mleka i wystudzić. Zimny budyń wyłożyć na ciasto a na nim położyć winogrono. Zalać tężejącą galaretką. Jak galaretka stężeje, udekorować listkami melisy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat