Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udźce kurczaka ze śliwką w sosie własnym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka 4 udźce
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
śliwki 1 duża słodka
woda ciepła 1 szklanka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia 2 łyżki

Porada

Śliwka koniecznie musi być słodka .

Przepis i sposób przygotowania na: Udźce kurczaka ze śliwką w sosie własnym

Umyte i osuszone mięso przyprawiamy solą i pieprzem.Smażymy z obu stron na brązowy kolor na średnim ogniu pod przykryciem i przekładamy na talerz.Na tłuszcz z smażenia mięsa wrzucamy pokrojoną na cząstki cebulę i śliwkę.Po kilku minutach podlewamy gorącą wodą , wkładamy mięso i odparowujemy większość płynu aż mięsko zmięknie .W razie potrzeby doprawiamy sos solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 17.09.2014 13:13
Apetyczne mięsko :-)
Habibi 17.09.2014 09:48
bardzo lubię drób lub wieprzowinę duszoną ze śliweczkami :)
Magda60 17.09.2014 08:16
apetyczne miesko
Bernadeta1 16.09.2014 19:50
super jedzonko takie mięsko
IwonaDD 16.09.2014 18:33
pyszne danie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak