zrazy zawijane

zrazy zawijane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostki rosołowe wołowe

    2 szt.
  • wołowina bez kości

    1 kg
  • cebula biała

    2 szt.
  • musztarda francuska

    2 łyzki
  • tłuszcz do smażenia

    4 łyzki
  • pieprz

    do smaku
  • ogórek

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę pokroić na plastry i rozbić. Na każdy plaster kłaść ćwiartkę cebuli, słupek ogórka. Posmarować musztardą i zawinąć w rulon. Zrazy ułożyć w rondlu i podlać wodą z rozpuszczonymi kostkami wołowymi. Dusić ok.60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

21.06.2012 20:10
Pycha

Paulina33

24.05.2012 11:39
uwielbiam zrazy

berys18

07.02.2011 12:54
bardzo lubię zrazy, fajny przepis

Grażyna13

12.11.2010 14:52
Pycha, lubię bardzo :)

iwona332

19.09.2010 19:00
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat