Sposób przygotowania
Kaszanki nie obieramy ze skórki. Pokroić ją w 20 plastrów. Posypać przyprawami.
Cebulę pokroić na Talarki. Podsmażyć ją z małą ilością oleju. Pod koniec dorzucić dwa pokrojone cienko ząbki czosnku. Trzymać w cieple.
Każdy plaster kaszanki owinąć boczkiem, tak by powstały ruloniki. Spiąć wykałaczkami.Smaż na oleju z każdej strony po ok 10 min aż będą rumiane.
Kaszankę podawaj z puree ziemniaczanym. Posyp cebulą czosnkiem oraz pokrojoną drobno dymką.
Cebulę pokroić na Talarki. Podsmażyć ją z małą ilością oleju. Pod koniec dorzucić dwa pokrojone cienko ząbki czosnku. Trzymać w cieple.
Każdy plaster kaszanki owinąć boczkiem, tak by powstały ruloniki. Spiąć wykałaczkami.Smaż na oleju z każdej strony po ok 10 min aż będą rumiane.
Kaszankę podawaj z puree ziemniaczanym. Posyp cebulą czosnkiem oraz pokrojoną drobno dymką.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Izabela/bella81
Anna146