Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szaszłyki lubelskie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowenp łopatka lub szynka
1 kg
kawałek słoniny
cebula
5 szt
Marynata do mięs pikantna Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki lubelskie

Mięso kroimy w kostkę, słoninę w cienkie paski a potem w kostkę o wielkości mięsa, cebulę kroimy w plastry. Mięso pozostawiamy w marynacie ok 2 godzin. Następnie bierzemy patyczki do szaszłyków i nabijamy na przemian mięso, słonina, cebula az do końca produktów. Pieczemy na grillu polewając czasem jeszcze marynatą.

Kto uwielbia mięsko pieczone to są najlepsze szaszłyki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boguśka1 10.08.2010 22:31
Jadłam takie szaszłyki:) umm pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak