Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z czerwonymi porzeczkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

otręby owsiane 40 g
otręby żytnie 40 g
jajko 2 szt
porzeczki czerwone 1 szklanka
mleko 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z czerwonymi porzeczkami

Kroki postępowania

1
Do miski wsypujemy oba rodzaje otrębów i mieszamy je.
Krok 1 - Racuszki z czerwonymi porzeczkami foto
2
Wbijamy jajka, dolewamy mleko i całość mieszamy do połączenia składników.
Krok 2 - Racuszki z czerwonymi porzeczkami foto
3
Czerwone porzeczki myjemy, usuwamy gałązki i dodajemy do miski. Całość mieszamy łyżką rozgniatając równocześnie część porzeczek.
Krok 3 - Racuszki z czerwonymi porzeczkami foto
4
Na rozgrzaną teflonową patelnię nakładamy łyżką porcje masy i formujemy z niej małe placuszki. Smażymy z obu stron.
Krok 4 - Racuszki z czerwonymi porzeczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.09.2014 14:19
wyglądają pysznie
fotoviderek 14.09.2014 14:53
Wyglądają bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak