Ryba z warzywami

Ryba z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieszanka warzywna mrożona

    50 dag
  • filety z pangi

    2 płaty
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • BAZYLIA SUSZONA

    1 łyżeczki
  • przyprawa do ryb

    0,5 łyżeczki
  • tymianek

    1 łyżeczki
  • papryka ostra mielona

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z ryby umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, posolić, pomieszać z przyprawą do ryb Prymat, pieprzem, pokropić cytryną. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, przysmażyć mieszankę z warzyw ok 5 min. od czasu do czasu mieszając. Warzywa wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Na patelnię, na której pozostał olej po podsmażonych warzywach wrzucić kawałki ryby i poddusić ją ok 5 min, dolewając troszkę wody. W rondelku mąkę zasmażyć z masłem, rozprowadzić wodą, dodać po łyżeczce tymianku i bazylii oraz ostrą paprykę. Sos połączyć z podduszoną rybą. Wszystko zamieszać i przełożyć na warzywa. Piec w nagrzanym do 180 stopniach piekarniku ok 20 min.
Warzywa mrożone można zastąpić świeżymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

16.12.2013 07:56
pyszne jedzonko

Norgiusz

08.07.2013 09:14
musi byc pyszna

bietka

22.02.2013 14:06
pyszniutka

Iwusia

23.08.2012 21:35
smaczne danie

romanrafal

21.04.2012 10:35
smaczna

Krzysztof27

07.02.2012 18:32
pycha

ewaa

18.10.2011 21:31
super

Iwona51

11.09.2011 22:46
rewelacja

Rogalik

03.06.2011 20:48
lubię obiady na szybko

angelika14

05.04.2011 15:55
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat