Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe wspomnienie lata
Jajka ubić z cukrem na bardzo puszystą masę.Dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia i delikatnie zamieszać.Ciasto wylać na wyłożoną papierem blaszkę.Piec ok 25min w 180st .Po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwa placki.
masa
galaretki rozpuścić w 2 szkl.gorącej wody.Odstawić do stężenia
Twaróg zmiksować z cukrem .Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem śmietan-fixu.Do twarogu wlać tężejącą gaaretkę-zmisować i dolać to do ubitej śmietany i zmiksować .Masę wyłożyć na spodnią część biszkopta.Wylożyć na masę połówki truskawek.Przykryć drugim biszkoptem.
Wierzch ciasta posmarować dżemem truskawkowym.
Na patelni ze złocić wiórki kokosowe z masłem i cukrem i wyłożyć na posmarowane ciasto.Całość schłodzić