Leniwe pierogi z cebulka

Leniwe pierogi z cebulka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • twaróg

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pół cebuli bardzo drobno pokroić. Z mąki, jajka, sera twarogowego, posiekanej cebulki szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 1 cm. Kroić kwadraty. Gotować na wrzącej, osolonej wodzie, ok 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Drugą połowę cebuli zrumienić na maśle. Ugotowane pierożki okrasić masłem z cebulą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

17.12.2013 20:39
pyszne leniwe

Bernadeta

03.09.2013 09:31
smaczne pierogi

Iwusia

06.09.2012 22:52
pychotki

Iwona51

27.06.2011 10:57
pycha

Angelika10

03.06.2011 20:41
Pychota,bardzo lubie.

MAR3STA

27.02.2011 10:29
za leniwe mogłabyś mnie pokroić;)

pauluna

25.08.2010 19:36
ale smakowite

plocia

08.08.2010 13:40
leniwe jadłam zawsze z samym tłuszczem ale te muszą też być apetyczne

Monika193

08.08.2010 10:15
uwielbiam takie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat