Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sałatka z jarmużem, pieczoną cynamonową śliwką i camembertem

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarmuż
kilka liści
śliwki węgierki
kilka szt.
camembert
50g
oliwa
1 łyżka
ocet winny
1 łyżka
miód płynny
1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat
1/3 łyżeczki
Sklep Prymat
sól do smaku
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z jarmużem, pieczoną cynamonową śliwką i camembertem

Śliwki przekroić na pół i wyjąć pestki, W naczyniu żaroodpornym wmieszać je z cynamonem i miodem. Piec w 100 stopniach około godziny. Wystudzić.
Jarmuż opłukać, wydrzeć łodyżki, podzielić na kawałki. Liście wsypać do miski, posolić, natrzeć octem winnym białym i oliwą extra virgine. Ułożyć na talerzu.
Na jarmużu poukładać śliwki i pokrojony ser. Posypać pieprzem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 31.08.2014 21:47
obłędna jest ta sałatka
mysza75 31.08.2014 19:20
fajna i zdrowa sałatka
Joannasz3190 31.08.2014 18:07
Rewelacja! :)
adelajda 31.08.2014 16:34
WOW !! Poproszę porcyjkę :)
fotoviderek 31.08.2014 16:25
Zdrowa i pyszna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak