Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z jajek z dodatkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
szczypiorek 1/2 pęczka
por (biała część) 1/2 sztuki
ogórek kiszony 1 sztuka
majonez 3 łyżki
sól do smaku 4 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z jajek z dodatkami

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, wystudzić.
Obrać skorupki, zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach.
Krok 1 - Pasta z jajek z dodatkami  foto
2
Ogórka zetrzeć na tarce, odcisnąć na sicie z nadmiaru soku.
Umyty por i szczypiorek drobno posiekać.
Krok 2 - Pasta z jajek z dodatkami  foto
3
Do jajek dodać por, szczypior, ogórka , majonez doprawić solą, pieprzem wymieszać..
Podawać na pieczywie razowym.
SMACZNEGO!!!
Krok 3 - Pasta z jajek z dodatkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 07.09.2014 14:56
pycha,lubię takie pasty
dorrota 28.08.2014 09:31
świetne;) ja dodaję często również ser żółty
PaniMISIOWA 28.08.2014 09:19
takich dodatków jeszcze nie dwałam
olkaaa 28.08.2014 07:49
robię podobną
Renata9 28.08.2014 07:48
pyszna pasta do chlebka
Cranberry 28.08.2014 07:47
prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak