Gulasz z indyka z warzywami

Gulasz z indyka z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

gulasz

  • mięso gulaszowe z indyka

    400 g
  • marchew

    2 sztuki
  • seler

    kawałek
  • pietruszka

    1 sztuka
  • sól ziołowa

  • pieprz

  • papryka słodka

  • olej do smażenia

sos

  • mąka

    1 łyżka
  • woda

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z indyka z warzywami
Pierś z indyka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Posypać przyprawami i odstawić na chwilę.
Krok 2 - Gulasz z indyka z warzywami
W tym czasie obrać marchew, pietruszkę, seler i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić, dodać mięso i smażyć na rumiano.
Krok 3 - Gulasz z indyka z warzywami
Wlać 1,5 szklanki wody i dusisz około 20 minut. Następnie dodać warzywa i dusić kolejne 20 minut.
Krok 4 - Gulasz z indyka z warzywami
Po tym czasie zagęścić sos wodą rozmieszaną z mąką. Wymieszać i zagotować. Doprawić jeśli trzeba solą i pieprzem.
Anna20
Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami i ulubioną surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina1991

28.08.2014 08:47
smaczny gulasz ;)

halinah

28.08.2014 00:47
dobre danie :)

Megg

27.08.2014 23:27
pyszności :-)

Wafelek2601

27.08.2014 23:09
Pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat