Zupa paprykowa z mięsem

Zupa paprykowa z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    20 dag
  • mięso wołowe bez kości

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • pietruszka korzeń

    1 szt
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • mąka

    4 łyżki
  • masło

    do smażenia
  • papryka czerwona

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i zarumienić na maśle. papryki pokroić w kostkę, cebulę w półkrążki. Ogórek pokroić w kostkę. Marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na dużych oczkach. Wszystko razem gotować w takiej ilości wody aby zupa była gęsta. Doprawić kucharkiem i zaciągnąć mąką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monisia1977

07.10.2010 06:22
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat