Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żurek z białej kiełbasy

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
25 dag
biała kiełbasa
50 dag
Barszcz biały
3/4 litra
mąka
2-3 łyżki
jaja
4 szt
czosnek
2 ząbki
śmietana
1/4 litra
cebula biała
1 szt
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z białej kiełbasy

Włoszczyzne obrać i umyć, zalać 1,5l wody. Włożyć kiełbasę, posiekany ząbek czosnku, szczyptę majeranku i gotować 25 minut,. Warzywa wyjąć, wlać barszcz. Dodać przeciśniety przez praske czosnek, posolić i popoieprzyc do smaku, zaklepać i posypać majerankiem. Podawać z jajami na twardo. Kiełbasę wyjąć, ponacinać i podsmażyć z cebulą pokrojoną w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 19.09.2010 06:52
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak