Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

W malinowym chruśniaku

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 500 g
śmietana kremowa 30% 200 ml
cukier 2 łyzeczki
serek mascarpone 250 g
orzechy laskowe 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: W malinowym chruśniaku


Maliny delikatnie myjemy na sitku. Odsączamy. Połowę owoców miksujemy na mus. Jeśli są kwaśne lub lubimy słodkie desery możemy je dosłodzić. Mus przekładamy na dno naczynek. Orzechy mielimy w młynku do kawy lub misie blendera. Śmietanę kremówkę miksujemy z dodatkiem dwóch łyżeczek cukru aż będą tworzyć się miękkie pagórki. Stopniowo dodajemy serek mascarpone oraz zmielone orzechy i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy ja na mus malinowy. Na wierzch deseru układamy świeże maliny i dekorujemy listkiem mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Helena63 01.09.2014 11:39
jaki pyszny deser, każde dziecko by chętnie zjadło
Klausia 28.08.2014 16:16
wspaniały deser :)
wyattearp 27.08.2014 15:18
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak