francuskie ślimaki

francuskie ślimaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • pieczarki

    500 gram
  • zioła prowansalkie Prymat

    1 opakowanie
  • olej do smażenia

    100 mililitrów
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczarki myjemy, ścieramy na tartceo grubych oczkach, dusimy 15 minut. Na rozwałkowan ciasto układamy pieczarki zwijamy ciasto jak roladę. Tak przygotowany rolon kroimy na plastry grubości ok 2 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem pieczemy 30 minut w 220 stopniach. Można podawać z barszczem czerwonym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

24.04.2011 23:23
pycha

Henryka2

30.01.2011 23:51
bardzo lubię ciasto francuskie.Do wypróbowania!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat