Szynka imieninowa

Szynka imieninowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynki wieprzowej

    3 kg
  • soli

    3 łyżeczki
  • majeranku

    3-4 łyżeczki
  • liście laurowe Prymat

    4
  • ziela angielskiego

    10 ziaren
  • pieprzu

    10 ziaren
  • jałowca

    4 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłucz, osusz. Pokrusz liście laurowe,pieprz, pieprz, ziele angielskie i jałowiec zmiażdż, wymieszaj z solą i majerankiem. Szynkę natrzyj mieszaniną soli i ziół oraz czosnkiem ( wraz z olejem). Zawiń w folię, włóż do lodówki. Włóż mięso do rękawa foliowego, ułóż na blacie, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st C. Czas pieczenia ustal na podstawie wagi mięsa( godzina na każdy kilogram). Wyłącz piekarnik, niech szynka ostygnie w rękawie. Przestudzoną wyłóż na półmisek, udekoruj.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat