Przepis i sposób przygotowania na: Słodkość z jabłkami
Miód i margarynę roztapiamy. Studzimy i mieszamy z pozostałymi składnikami. Wyrabiamy ciasto i dzielimy na 3 części, jedna robimy cieńszą. Kruszymy po upieczeniu i dodajemy do wystudzonych jabłek. Ciasta pieczemy w 200 stopniach do 15 minut. W formie 25/36.
Jabłka:
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy i pod koniec dodajemy galaretkę w proszku i cukier. Studzimy i mieszamy z 1 ciastem.
Masa:
Mleko gotujemy z cukrem, kaszą, kokosem. Chwilkę gotujemy. Studzimy i łączymy z utartą margaryną.
Polewa:
Składniki mieszamy ze sobą zagotowujemy i polewamy gotowe zimne ciasto.
Przełożenie ciasta:
Ciasto- jabłka- masa- ciasto- polewa