Dżem jabłkowy

Dżem jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    750 g
  • żelfix

    1 szt
  • jabłka antonówki

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na niewielkie kawałeczki. Owoce wrzucić do dużego garnka, do którego dodać jedno opakowanie żelfixu.Całość mieszać od czasu do czasu mieszać i zagotować. Wciąż mieszając, gotować owoce jeszcze przez 3 minuty, po czym dodać cukier i jeszcze raz dokładnie wymieszać i pogotować około 3 minut. Następnie wlewać dżem do przygotowanych czystych wyparzonych w sodzie słoiczków.Zakręcić, odwrócić je do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aacaac

28.08.2011 08:43
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat