Babka z jagodami Eli

Babka z jagodami Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1/2 szklanki
  • jajka

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    1.5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • maślanka

    1/2 szklanki
  • margaryna

    1/2 kostki
  • margaryna do wysmarowanie foremki

  • jagody

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier i jajka dobrze ubić mikserem.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Margarynę roztopić i ostudzić.Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę z proszkiem i maślankę.Wszystko wymieszać.Wlać margarynę i dokładnie wymieszać.Ciasto wlać do foremki babkowej wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.Jagody oprószyć mąką i wysypać na ciasto.Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

01.02.2012 13:57
Mniam , z jagodami... Ma takie ładne kolory:)

agnieszka189

19.02.2011 19:04
Fantastyczna baneczka

kotlet

02.02.2011 23:15
ale smakołyk:)

Sarenka

05.01.2011 16:02
Alez pysznosci, poprosze kawaleczek :P

SmacznaPyza

08.10.2010 13:23
bardzo smakowita ta babeczka, aż ślinka cieknie :-)

katarzynka455

06.10.2010 08:03
wygląda smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat