Tarty ciemny

Tarty ciemny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • cukier puder

    30 dag
  • margaryna

    1 kostka
  • śmietana

    1 szklanka
  • mąka

    60 dag
  • proza

    2 płaskie łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodać podgrzany dżem. Następnie mąkę wymieszaną z prozą i kakao. Dodać śmietanę, a na koniec ubitą pianę z białek. Wylać na blachę i piec około 1 godzinę w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zuzanna_z

09.05.2012 12:00
fajny

caffee_tea

10.02.2012 17:42
mniam

Justa32

17.11.2011 09:10
smaczny deserek!!!

Magdalena67

02.11.2011 11:18
Podoba mi się

wiktor188

25.12.2010 22:26
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat