Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z botwinkową nutą na kolorowo

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki młodej
botwina liście 8
szpinak 1 garść
cebula 1
rzodkiewka 6
papryka czerwona 1/2
papryka żółta 1/2
marchewka 1
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
olej rzepakowy
ocet
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z botwinkową nutą na kolorowo

Kapustę poszatkować i wrzucić do miski. Umyte warzywa pokroić : botwinę i obie papryki w paseczki. Cebule pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach a rzodkiewki w plasterki. Wszystkie składniki wrzucić do kapusty, dodać przyprawy do smaku i wymieszać surówkę. Podawać po kilkunastu minutach gdy smaki się przegryzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 03.08.2014 11:35
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak