Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkowo cukiniowa sałatka w zalewie z olejem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa

ogórek 2,5 kg
cukinia 1,5 kg
cebula 1 kg
marchew 1 kg
sól 4 łyżki

zalewa

ocet 2 szklanka
olej 2 szklanka
cukier 2 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuka
ziele angielskie 8 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkowo cukiniowa sałatka w zalewie z olejem

ogórki myjemy, razem ze skórką kroimy w krążki (grubsze niż na mizerię), cukinie obieramy ze skórki, kroimy w drobna kostkę, cebulę kroimy w krążki, zasypujemy solą odstawiamy na kilka godzin, następnie odciskamy nadmiar wody .Produkty na zalewę gotujemy, do gotowej gotującej się zalewy dodajemy warzywa, gotujemy ok 10 minut, gorace wraz z zalewą przekładamy do słoików, zakręcamy, pasteryzujemy ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 31.07.2014 06:46
Smaczna sałatka. Idealna do dań zimowych :)
noninka77 30.07.2014 21:27
Jeszcze takich nie jadłam :)
Wafelek2601 30.07.2014 21:02
Świetna na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak