Rurki z sosem mięsno pieczarkowym

Rurki z sosem mięsno pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    500 g
  • łopatka wieprzowa

    400 g
  • pieczarki

    400 g
  • cebula

    1 szt
  • koperek

    1 łyżka
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić wg uznania.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć od czasu do czasu mieszając.
Dodać pokrojoną cebulkę, chwile podsmażać i dodać pieczarki.
Wszystko przyrumienić mieszając, aby się nie przypaliło.
Podlać około 1 litrem wody, i dusić prawie do miękkości.
Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać koperek i doprawić do smaku.
Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos zagotowując go.
Ewentualnie jeszcze doprawić w miarę konieczności.
Makaron ugotować wg przepisu, nałożyć na talerz i polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

16.06.2012 18:17
ja kocha makarony

cukiereczek

16.05.2012 10:39
pycha

Jolanta40

30.12.2011 13:38
pycha

Justyna223

19.07.2011 20:40
bardzo lubię ten makaron

Kate131

30.06.2011 08:34
bardzo dobry makaronik

Ewa104

23.11.2010 09:58
Uwielbiam takie jedzonko.

iwa643

06.08.2010 08:00
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat