wołowina na dziko z ryżem

wołowina na dziko z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1 kg
  • cebula biała

    2 szt.
  • liście laurowe Prymat

    4 szt.
  • ziela angielskiego Prymat mielone

    6
  • ziarna pieprzu czarnego Prymat

    15 szt.
  • ocet 10 %

    2 łyżka
  • olej do smażenia

    250 ml.
  • sól

    do smaku
  • kminek mielony

    1 łyżka
  • owoc jałowca

    kilka szt.
  • ryż

    2 (w torebkach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę daję do miski,jałowiec, Octem polewam mięso.Liść laurowy i ziele angielskie rozgniatam i nacieram nimi mięso. Olej wlewam do rondla,wkrawam cebule i wkładam mięso. Posypuję pieprzem, kminkiem, solą i piekę aż będzie miękkie. Kroję w plastry i podaje z ryżem ugotowanym w woreczkach. Wołowina ma lekko kwaśno-gorzkawi i niespotykany smak.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

02.05.2013 08:21
pyszny i niepowtarzalny smak

Dorota76

30.09.2010 13:46
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat