Masa migdalowa z fasoli

Masa migdalowa z fasoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 kostka
  • cukier puder

    1 szklanka
  • fasola

    2 szklanki
  • olejek migdałowy

    2-3 krople
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dokladnie umytą fasolę zalać przegotowaną letnią wodą i zostawić na noc, nastepnego dnia ugotowac w tej samej wodzie. Bardzo miekka i cieplą fasole przetrzeć przez sitko. Masło utrzec na piane i nie przerywając ucierania dodawac po łyzce cukru pudru i ostudzonej fasoli, a pod konec wlać olejek migdalowy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

25.08.2011 21:01
super

Joanna132

13.02.2011 09:30
super

Kate131

13.02.2011 09:18
ciekawy przepis

elżbieta20

11.09.2010 15:41
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat