Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z rekina

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek z rekina 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Porada

Do rybki bardzo pasował ryż smażony z warzywami z dodatkiem świeżego koperku.

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z rekina

Stek z rekina należy rozmrozić. Następnie osuszamy stek i nacieramy go z każdej strony solą i pieprzem. Całość skrapiamy sokiem z cytryny i pozostawiamy na ok. 15 minut. Następnie rozgrzewamy olej na patelni (ja skorzystałam z patelni grillowej) i smażymy stek ok. 5 minut z każdej strony, na małym ogniu.
Rybka ma bardzo delikatny smak, w steku nie ma ości. Jeden stek ma ok. 150 g.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 23.07.2014 15:10
takiego mięsa jeszce nie jadłam
ice cubes 23.07.2014 14:49
brzmi ciekawie :)
marcia7 23.07.2014 13:42
doskonałą jest taka ryba
molanka 23.07.2014 13:25
ciekawa potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak