Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z masą kokosową
Skladniki od numeru 1-7:
Margarynę posiekać nożem z mąką. dodac pozostale skladniki - zagnieść ciasto i odstawić na godzine do lodówki.
SER:
skladniki od numeru 8-15:
Żóltka utrzec z cukrem dodac miekkie masło i jeszcze ucierac do utartej masy dodac przekrecony ser i ucierać, Do utartej masy serowej dodawac budyn proszek do pieczenia i zapach cytrynowy
Z 9 bialek ubić sztywnąpiane i dodac do masy serowej, lekko wymieszać łyzką na koncu wsypać sparzone rodzynki.
Masa kokosowa:
Reszta skladników od 16-19:
Masę można przygotować wczesniej, przed serem. Rozpuscic w rondelku margaryne z cukrem dodac wiorka i ostudzić. Do ostudzonej masy dodać 2 cale jajka - zmiksować.
Blachę wyłozyc ciastem, na ciasto wlać masę serowa na wierzch rozlożyc mase kokosować. Piec okolo 60 minut..
Smacznego ;)