Risotto

Risotto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1/2 kg
  • pietruszka

    200 g
  • seler

    100 g
  • cebula

    200 g
  • ryż

    0,5 kg
  • mleko

    0,5 szkl
  • margaryna

    150 g
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zalać małą ilością wody, posolić i ugotować, mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę, wywar przecedzić.
Warzywa obrać, opłukać, pokroić w paski, dodać do wywaru i udusić.
Zagotować mleko z wodą tak, aby objętość płynu była 2 razy większa aniżeli objętość ryżu, dodać sól.
Do gotującej się wody z mlekiem wrzucić ryż, zamieszać, postawić na krytej płycie i ugotować do miękkości.
Do mięsa dodać ryż, warzywa, margarynę i zieleninę, oraz pieprz i sól i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

16.11.2015 23:15
Dobre jedzenie

Gosia32

13.04.2011 08:55
mniam;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat