Sposób przygotowania

Sok z pomarańczy i cytryny, jajka, żółtko,cukier i margarynę mieszamy w misce. Miskę umieszczamy na garnku z gotującą się wodą, na małym ogniu. Stale mieszając podgrzewamy, aż masa stanie się gęsta. Przecieramy przez drobne sitko. Sudzimy (przykrywamy folią spożywczą, aby nie zrobił się kożuch - folia musi przywierać do masy).
Śmietanę ubijamy, delikatnie mieszamy z zimną masą. Dodajemy połowę ananasa pokrojonego w drobną kostkę.
W tortownicy układamy spód bezowy, wykładamy połowę masy, na nią drugi spód i resztę masy. Wkładamy do zamrażalnika na min 3h
Przed podaniem dekorujemy świezymi owocami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jusiaa

    ale świetny :)
  • 0
    cooking-woman
    Opublikowano

    Joannasz3190

    Pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wyglada cudownie i tak lekko
  • 0
    008
    Opublikowano

    Christopher

    Pyszny tort.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Wspaniały torcik:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    obled, szalenstwo, no cudo, gratuluje efektu!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !