Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura wiśniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
cukier 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura wiśniowa

Sposób przygotowania:
Wiśnie wypłukać, wydrylować, a z cukru i 1 ½ szklanki wody ugotować syrop. Następnie wsypać do syropu wiśnie, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Jeszcze raz zagotować aż owoce staną się szkliste. Konfiturę odszumować i gorącą nakładać do słoików, po czym odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 17.07.2014 09:13
na zimę w sam raz
halinah 17.07.2014 08:50
również zaprawiam wiśnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak