schab z porem

schab z porem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1/2 kg
  • por

    30 dag
  • żółty ser

    15 dag
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
  • sok z cytryny

    do smaku
  • masło

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na grube plastry, naciąć tak aby powstała kieszonka. Natrzeć solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki. W tym czasie pokroić por na półkrążki i zblanszować na maśle. Dodać starty żółty ser, przyprawić solą i pieprzem. Wyjąć mięso z lodówki i nadziewać je porem. Kieszonki zamykać wykałaczką. Smażyc na gorącym oleju na złoty kolor lub zgrillować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madagaskar

22.12.2010 13:41
mniam mniam

Emilia22

29.09.2010 14:54
na pewno pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat