Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Młode ziemniaczki z patelni z kiełbasą myśliwską, pistacjowo-pietruszkowym pesto na oleju rydzowym i wędzonym twarogiem solankowym

5.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode
500 g
kiełbasa myśliwska
400 g
ser wędzony solankowy
100 g
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
pistacje
2 garście
czosnek
1 ząbek
oscypek
2 garście
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej rydzowy
kilka łyżek
suszone pomidory
5
bazylia
kilka listków
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 pęczek
ocet balsamiczny
1 łyżka
olej rzepakowy
rukola
2 garście
ogórki małosolne
5
rzodkiewka
5

Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemniaczki z patelni z kiełbasą myśliwską, pistacjowo-pietruszkowym pesto na oleju rydzowym i wędzonym twarogiem solankowym

Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy w bardzo cienkie talarki. Na patelni podgrzewamy olej rzepakowy, dodajemy talarki ziemniaków oraz pokrojoną w plasterki kiełbasę myśliwską i smażmy do miękkości ziemniaków. W między czasie przygotowujemy pesto- miksujemy ze sobą bazylię, pietruszkę, czosnek oraz suszone pomidory. Dodajemy oscypek, pistacje oraz stopniowo cały czas miksując olej rydzowy. Doprawiamy solą, pieprzem i octem balsamicznym.
Do ziemniaków dodajemy pokrojony szczypiorek i jeszcze chwilę smażymy, aby stracił surowość. Dodajemy pesto, dokładnie mieszamy. Dodajemy rukolę, pokrojone w talarki ogórki małosolne i rzodkiewki. Na wierzch kruszymy wędzony twaróg solankowy. Podajemy gorące. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak