Młode ziemniaczki z patelni z kiełbasą myśliwską, pistacjowo-pietruszkowym pesto na oleju rydzowym i wędzonym twarogiem solankowym

Ewa

Ewa

Młode ziemniaczki z patelni z kiełbasą myśliwską, pistacjowo-pietruszkowym pesto na oleju rydzowym i wędzonym twarogiem solankowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    500 g
  • kiełbasa myśliwska

    400 g
  • ser wędzony solankowy

    100 g
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • pistacje

    2 garście
  • czosnek

    1 ząbek
  • oscypek

    2 garście
  • sól do smaku

  • pieprz

  • olej rydzowy

    kilka łyżek
  • suszone pomidory

    5
  • bazylia

    kilka listków
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

  • rukola

    2 garście
  • ogórki małosolne

    5
  • rzodkiewka

    5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy w bardzo cienkie talarki. Na patelni podgrzewamy olej rzepakowy, dodajemy talarki ziemniaków oraz pokrojoną w plasterki kiełbasę myśliwską i smażmy do miękkości ziemniaków. W między czasie przygotowujemy pesto- miksujemy ze sobą bazylię, pietruszkę, czosnek oraz suszone pomidory. Dodajemy oscypek, pistacje oraz stopniowo cały czas miksując olej rydzowy. Doprawiamy solą, pieprzem i octem balsamicznym.
Do ziemniaków dodajemy pokrojony szczypiorek i jeszcze chwilę smażymy, aby stracił surowość. Dodajemy pesto, dokładnie mieszamy. Dodajemy rukolę, pokrojone w talarki ogórki małosolne i rzodkiewki. Na wierzch kruszymy wędzony twaróg solankowy. Podajemy gorące. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat