Pierożki ziemniaczane

Pierożki ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier waniliowy

    1 opak
  • masło

    15 dkg
  • mąka

    10 dkg
  • cukier

    10 dkg
  • marmolada

  • biały ser

    10 3-krotnie mielony
  • ziemniaki ugotowane

    przetarte dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zważyć masę ziemniaczaną. Dodać pozostałe składniki i zamiesić ciasto. Rozwałkować niezbyt cienko, wykrawać szklanką krążki, nakładać marmoladę, lepić zgrabne pierożki i układać zalepionym w ząbki brzegiem do góry na wysmarowanej blasze. Piec w 180 stop. do zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

16.11.2015 23:12
Smaczne są.

Izabela/bella81

05.04.2011 10:46
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat