Naleśniki z ryżem, kiełbasą i pieczarkami

Naleśniki z ryżem, kiełbasą i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szkl. mąki pszennej + 1/3 łyżeczki soli

    1
  • mleka, ile zabierze ciasto

    trochę
  • dkg kiełbasy cienkiej

    10
  • pieczarek

    kilka
  • cebulka

    1
  • dkg sera żółtego, użyłam Tylżyckiego

    20
  • olej

    2 łyżki
  • ryż ugotowany

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z solą, dodać olej, roztrzepane jajko i tyle mleka aby ciasto było gęstości lejącej śmietany. Dokładnie wymieszać aby nie było grudek, odstawić na 30 min. żeby odpoczęło. Następnie usmażyć naleśniki, ja smażę na teflonowej patelni. Na drugiej patelni zrumienić na łyżce oleju pokrojoną w kosteczkę kiełbasę, dodać posiekaną cebulę i pokrojone drobno, oczyszczone wcześniej pieczarki. Podsmażyć, dodać ryż, smażyć mieszając 3-4 min.. Doprawić do smaku. Przygotowany farsz nakładać na każdy naleśnik, nie za dużo, posypać niewielką ilością sera. Składać na 4 części, w trójkąty. Gotowe ułożyć jeden obok drugiego na lekko posmarowanej olejem blaszce, posypać serem, zapiekać 10-15 min. w piekarniku nagrzanym do 160 st.C. Podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

01.07.2013 10:51
twoim zdaniem - patrząc na Twoje przepisy nie dziwię się opinii bo nie masz smaku

Smaczna_B

29.06.2013 15:57
moim zdaniem niesmaczny ten farsz

mdepfs

08.11.2010 09:51
kocham nalesniki :D

kasiurek

11.10.2010 10:35
ślicznie podane, ja też bardzo lubie ryż więc postaram sie to kiedys przyrzadzic:)

SmacznaPyza

27.08.2010 16:43
my jesteśmy \"ryżojady\", ale rozumiem :-)

anecia04

27.08.2010 11:06
nie znoszę ryżu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat