Kopytka z rozmarynem

Kopytka z rozmarynem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    60 dag
  • jaja

    1
  • mąka

    1 szklanka
  • rozmaryn

    1 lyzka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane ziemniaki obrać, ugotować w posolonej wodzie, osączyć, starannie rozgnieść. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Dodać jajo, make i rozmaryn i bardzo szybko wyrabiać ciasto. Podzielić je na kilka części. Na posypanej maka stolnicy z każdej części formować wałek, lekko spłaszczając nożem i kroić ukośnie na kluski. Gotować w dużej ilości posolonej wody w odkrytym garnku. Wyjmować łyżką cedzakowa, gdy będą z wierzchu błyszczące, a w środku pulchne.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

24.09.2010 08:03
fajny przepis

iwona332

22.09.2010 22:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat