Japonka

Japonka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    15 dag
  • cukier puder

    1 szklanka
  • obrane i starte na tarce jablka

    40 dag
  • mak

    25 dag
  • jajka

    6
  • kasza manna

    6 lyzka
  • proszek do pieczenia

    2 lyzeczki
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodawać po jednym żółtku, wciąż ucierać, wsypać mak, kaszkę mannę i jabłka, wszystko starannie utrzeć. Na końcu połączyć z piana ubita z białek i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Piec ok. 50 min w temp. 2oo stopni. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat