Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naleśniki z jajecznym farszem Eli

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo jasne
1 szklanka
woda
1 szklanka
jajko
2 jajka
sól
do smaku
Sklep Prymat
mąka pszenna-żebyciasto miało gęstość śmietany
około 1/2 kg
kiełbasa zwyczajna
200 g
cebula biała
1 sztuka
jajko
8 sztuk
olej do smażenia
sos czosnkowy-przepis w mojej galerii

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jajecznym farszem Eli

Wszystkie składniki ciasta (piwo,woda,2 jajka,sól,mąka) zmiksowac i usmażyć cienkie naleśniki.
Cebulę drobno posiekać.Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać odrobinę oleju,wrzucić kiełbasę i cebulę doprawić solą i pierzem i usmażyć.Jajka wybić do garnuszka.Do kiełbasy wlać jajka i usmażyc jajecznicę.Na naleśniki rozłożyć jajecznicę,zwinąć jak krokiety i obsmażyc z obu stron na rumiano,na oleju.Na talerzach ułożyć naleśniki i polać sosem chrzanowym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 23.07.2011 23:54
smaczne
Bart 31.01.2011 23:48
jeszcze tak nie próbowałem
agnieszka189 02.01.2011 15:40
takich naleśników jeszcze nie jadłam, inne i zarazem ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak