Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z czosnkiem i cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 500 g
cebula 1 duża
czosnek 3-4 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
olej do smażenia

Porada

Do smażenia użyłam oliwy pomidorowo - czosnkowej.

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z czosnkiem i cebulką

Kroki postępowania

1
Czosnek obieramy, drobno kroimy i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz (2 łyżki oleju).
Podsmażamy chwilkę mieszając. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, podsmażamy. Podlewamy odrobiną wody, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Krok 1 - Bób z czosnkiem i cebulką foto
2
Bób przebieramy, myjemy i gotujemy do miękkości bez soli.
Następnie obieramy ze skórek i dodajemy do cebulki.
Mieszamy i chwilę podsmażamy bez przykrycia.
Krok 2 - Bób z czosnkiem i cebulką foto
3
Podajemy na ciepło.
Smacznego :)
Krok 3 - Bób z czosnkiem i cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 05.07.2014 15:27
bób w każdej wersji lubię
Adamorek 05.07.2014 15:14
fajnie doprawiony i dosmaczony
gusia1000 05.07.2014 14:52
Dobre jedzenie.
Czyki 05.07.2014 14:39
Uwielbiam takie połączenia :)super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak