Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślany bób z bułką tartą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 500 g
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Maślany bób z bułką tartą

Do garnka wkładamy bób, zalewamy go wodą, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy do miękkości na niewielkim ogniu, pod przykryciem. Następnie go odcedzamy. Na patelnie wkładamy masło i je roztapiamy, wrzucamy ugotowany bób i przesmażamy 2 - 3 minuty po czym dodajemy bułkę tartą, mieszamy całość i podsmażamy do zarumienienia bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 09.07.2014 17:20
lubię bób)
wwwiolka 02.07.2014 20:17
Bardzo lubię takie smaki.
sylwia_sl 02.07.2014 08:55
pyszny i prosty sposób na podanie bobu
Agnieszka-87-25 02.07.2014 07:49
super smak lubię bób
Iwusia 01.07.2014 23:59
smakowity bób
Sroczka 01.07.2014 23:31
Zjadłabym taki bób, pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak