Krupnik Eli z serduszkami

Krupnik Eli z serduszkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serduszka drobiowe

    400 g
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler średni

    1/4 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • koperek

    3 łyżki
  • kostka mięsna

    1 sztuka
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • ziele angielskie całe

    3 ziarenka
  • kasza jęczmienna

    200 perłowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wrzucić do garnka umyte serduszka,kostke mięsną,kucharek,ziele angielskie,liść laurowy,wlać 3-4 litry wody,gotować do miękkości i wyjąć z wywaru.Serduszka zostawić przykryte,żeby nie wyschły.Do wywaru dodać posiekaną cebulę,kaszę,potarte na tarce z dużymi oczkami warzywa,ziemniaki pokrojone w kostkę,.Gotować 30 minut na małym ogniu,często mieszając.Zupę doprawić pieprzem,maggi.Na talerze z zupą wyłożyć serduszka i posypać koperkiem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewaa

25.09.2011 21:01
wygląda apetycznie smakuje jeszcze lepiej:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat